ПОБЕДНИЦИ ТАКМИЧЕЊА У РУКОМЕТУ ИДУ У ГРАД

08. март 2022.

У оквиру пројекта ”Школски спорт” који финансира Градска општина Земун, а спроводи Омладински спортски савез Земуна одржана су такмичења у рукомету за ученике 7. и 8. разреда основне школе и  земунских средњих школа.

Традиционално добар одзив школских екипа пресудио је да борбе буду узбудљиве и драматичне, али су на крају у конкуренцији основних школа за девојчице победиле рукометашице ОШ ”Петар Кочић”, у чијем тиму је играла и најбоља играчица турнира за основце Исидора Бајић.

Мушка екипа из Угриноваца, ученици ОШ ”Станко Марић” надвисили су своје вршњаке, а Лазар Лончаревић из ове школе проглашен је за најбољег рукометаша турнира.

Земунска гимназија укњижила је двоструки тријумф: ученице ове школе освојиле су прво место, док је за најбољу играчицу такмичења проглашена Барбара Косановић из другопласиране екипе Правно-биротехничке школе ”Димитрије Давидовић”.

Пехаре победницима у конкуренцији средњих школа, као и најбољим играчима, Барбари Косановић и Милутину Брајтингаму из Земунске гимназије уручио је председник Рукометног клуба Земун Дамир Стојановић.

Победници општинског такмичења у рукомету пласирали су се на градско такмичење.