ПЛАТАНИ У УГРИНОВЦИМА

20. мај 2010.

20.05.2010

 

Центар насеља Угриновци  добио je нови изглед. Опшина Земун финансирала је  адаптацију постојећих  плочника и проширење паркинг места у ужем центру насеља. Изглед овог простора додатно је оплемењен садњом 47 платана висине пет до шест метара.

 

”Заштита животне средине и побољшање квалитета живота наших суграђана је свакако један од приоритета Општине Земун. Садња нових платана представља један од начина да се повећа број зелених површина у урбаним срединама.Жеља нам је да оваквим и сличним акцијама које спроводимо утичемо на подизање нивоа  еколошке свести грађана Земуна”, каже Славиша Топаловић, помоћник председника Градске општине Земун.

”Велико нам је задовољство што смо успели да грађанима Угриноваца улепшамо центар насеља. Општина Земун је овим потврдила да јој је циљ равномеран развој нашег града, односно да сви имају исте услове живљења. Садња платана има вишеструки значај за Угриновчане,  уз несумњив значај заштите животне средине, ова еколошка оаза биће, пре свега, заштита од летње жеге и зимских ветрова”, изјавила је Нада Ђурић, начелник Одељења за друштвене делатности и привреду.