ПЕХАРИ ЗА ЗЕМУНСКЕ ХАРМОНИКАШЕ

31. мај 2022.

На 45. Међународном сусрету хармоникаша у Пули Оркестар хармоника ”КостаМан” из Музичке школе ”Коста Манојловић” освојио је највиши број бодова у свим оркестарским категоријама и кући понео чак три пехара.

Ове године на Сусрету у Пули окупило се више од 500 учесника из 15 земаља који су се такмичили у 11 солистичких категорија, три категорије камерних састава и четири категорије оркестара.

Млади земунски хармоникаши освојили су прво место у старосној категорији оркестара средње школе, затим Куп града Пуле и Велики прелазни Куп града Пуле за најбољи оркестар свих категорија.

Велики прелазни куп града Пуле је посебна почаст и обично се додељује старијим категоријама, а по први пут у историји овог такмичења, које траје од 1964. године стигао је у МШ ”Коста Манојловић”.

Као првопласирани оркестар, ”КостаМан” је наступио на завршном концерту победника фестивала.

У соло категоријама Петар Андрић и Димитрије Андрић из класе професорке Блаженке Биочић освојили су вредне друге награде.  

”Наши ученици су се показали као прави амбасадори Земуна и Музичке школе ‘Коста Манојловић’. Поред похвала у професионалном смислу, многи су приметили како су наша деца топла, отворена, насмејана, културна и васпитана, а мене су овакви коментари још више испунили поносом”, каже професорка Биочић.

Победнички оркестар ”КостаМан” наступиће на концерту школе у великој сали Задужбине Илије Коларца 7. јуна на којем ће се представити заједно са другим награђиваним ученицима током ове школске године.