ПАТРОНАЖНО ВОЗИЛО ЗА ПОСЕТЕ БЕБАМА

10. јун 2020.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић и начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић посетили су 10. јуна Дом здравља Земун. Том приликом председник Матић уручио је директорки Дома здравља Земун др Александри Цветковић вредну донацију – аутомобил марке ”Фиат Панда”, намењен за потребе Службе за поливалентну патронажу, обилазак породиља и беба.

Била је то прилика да председник Матић преда патронажној сестри Весни Вељовић беби пакет и пелене за новорођенче које ће ускоро посетити.   

”Са поносом истичем да је наша сарадња са Домом здравља Земун на заиста високом нивоу. Заједно са локалним Саветом за здравство, социјалну и дечију заштиту реализујемо многобројне скупове, догађаје и предавања у домену превентиве. Такође, веома смо активни и у организовању превентивних прегледа за наше суграђане. У разговору са менаџментом Дома здравља идентификовали смо шта је то најпотребније и тако смо дошли до тога да би им још један нов аутомобил за патронажну екипу умногоме олакшао посао. То је аутомобил у вредности од преко милион динара и намењен је патронажној служби за обилазак беба и породиља. Равномерном расподелом средстава и домаћинским односом према буџету успевамо да реализујемо програме и пројекте који подстичу популациону политику, а један такав је и пројекат поделе беби пакета под називом Земунска беба”, рекао је Матић и додао да је Земун по мери грађана основни циљ општинске управе, што значи да свако у својој близини има доступне здравствене установе, школе, обданишта, паркове, игралишта, културне центре и све оно што је стандард живота у 21. веку.

Директорка Дома здравља Земун Александра Цветковић захвалила се на вредној донацији, а патронажна сестра није крила задовољство што ће у посету беби однети поклон општине Земун и ”Фонда мaала Милица Ракић” који садржи све оно што је потребно родитељима у првих неколико месеци за негу новог члана породице.

”Нови аутомобил ће нам умногоме олакшати рад који свакодневно обављамо, јер обилазимо велики број беба на веома разуђеном терену, будући да покрива територију општине Земун и Сурчин. Поред тога обилазимо и нешто старију децу, као и старије особе са преко 65 година, али наглашавам да су нам бебе приоритет”, рекла је патронажна сестра Весна Вељовић.

У току борбе са епидемијом короне Градска општина Земун обезбедила је Дому здравља Земун одређене количине заштитне и медицинске опреме, као и потребна дезинфекциона средства.