О ФАКТОРИМА РИЗИКА ЗА ХРОНИЧНЕ НЕЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ

12. новембар 2014.

Општина Земун је у сарадњи са Домом здравља Земун у скупштинској сали организовала предавање о заштити здравља  на тему превенције о факторима ризика за хроничне незаразне болести.

Др Александра Цветковић упозорила је да су хроничне незаразне болести кардиоваскуларног система испредњачиле на листи доминирајућих у смртности целокупне популације.

О непроменљивим факторима ризика, на које је немогуће утицати (генетика, године, етничка и родна припадност), али и онима на које је могуће утицати у ублажавању фактора ризика  у настанку кардиоваскуларних обољења, као што су: исхрана, физичка активност, хипертензија, холестерол,  дијабетес, стрес, гојазност, пушење, алкохолизам пред више десетина слушалаца говорила је  др Мирјана Кротин.

Она је посебно истакла важност превенције у ублажавању фактора ризика: на који се практични начин може кориговати исхрана, и подстаћи здрави стилови живота.

Интерактивно предавање, на којем су слушаоци постављали питања,  пружило им је корисне савете о начинима за ублажавање здравствених проблема које имају.

 

foto257864514

 

foto178676