ОЧИШЋЕНО СТЕПЕНИШТЕ КОД УЛИЦЕ ИЗЛЕТНИЧКИ ПУТ

02. децембар 2020.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић са сарадницима чланом Већа Дејаном Шкаљцем и главном и одговорном уредницом Земунских новина Соњом Јочинац обишао је 2. децембра радове на чишћењу степеништа које повезује улице Тошин Бунар и Излетнички пут у дужини од око 300 метара.

На чишћењу степеништа од отпадака које су оставили несавесни пролазници, орезивању шибља, грања и дрвећа ангажоване су екипе јавних комуналних предузећа ”Градска чистоћа” и ”Зеленило”.

”Наша је обавеза да апелујемо на грађане да одлажу смеће на места која су за то намењена.  Екипе комуналних предузећа су ту да ураде свој део посла, а на грађанима је да воде рачуна о средини у којој живе. У протеклом периоду ставили смо акценат на одржавање комуналног реда, тако да смо у сарадњи са јавним комуналним предузећима у различитим земунским насељима организовали акције уклањања мини депонија, чишћења улица, замене дотрајалих и постављање нових контејнера, а грађанима су подељене канте за одлагање смећа и рециклажног отпада”, рекао је председник Ковачевић.

Градска општина Земун ће у сарадњи са грађанима у наредном периоду организовати еколошке акције, јер када сви заједно радимо на унапређењу животне средине ефекти су дугорочнији.