ОТВОРЕН ЈУБИЛАРНИ ”ЗЕМУН ФЕСТ”

24. август 2023.

 

Јубиларни 10. Земун фест, свечано је отворен 23. августа, у Градском парку, на сцени отвореног биоскопа. 

 

Публику су поздравили заменик председника Градске општине Земун Жарко Дроњак, председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, члан Организационог одбора Никола Рајичић и селектор филмског програма Вук Савић.

 

Свечаном отварању присуствовао је и секретар Скупштине општине ГО Земун Марко Јанковић.

 

”Градска општина Земун са огромним задовољством подржава организаторе ‘Земун феста’, који је за десет година трајања превазишао локалне оквире и прерастао у културну свечаност за целу породицу, све узрасте и окупио врхунски ликовни, музички и филмски програм”, рекао је на отварању заменик председника ГО Земун, Жарко Дроњак.

 

Прво фестивалско вече почело је концертом филмске музике отворио Квартет Rocher, а премијера француског филма ”Жан ди Бари” из овогодишње Канске селекције задржала је публику на својим местима у биоскопу на отвореном у Градском парку до последњег кадра.

 

Пратећи програми као што су Дечија зона, Улични маркет рукотворина и улични уметници повезаће три локације на којима се одржава овогодишњи фестивал: Градски парк где је биоскоп на отвореном, Магистратски трг за Фестивал студентског филма и Земунски кеј, на којем ће 24. августа наступити група ”Red Danger”, 25- ог ”Партибрејкерс”, 26-ог ”Ван Гог” и завршне вечери, 27-ог, ”Ју група”.