ОТВОРЕН ШАЛТЕР ЗА ПЕНЗИОНЕРСКУ КАРТИЦУ У ОПШТИНИ ЗЕМУН

21. март 2023.

Градска општина Земун у сарадњи са Републичким фондом за пензијско и инвалидско осигурање отворила је услужни шалтер за пријаву за пензионерску картицу нове генерације, која ће значајно унапредити материјални положај посебно осетљиве популације наших најстаријих суграђана.

 

Како би ова ова услуга била доступна што већем броју пензионера, шалтери ће бити отворени и у свим месним заједницама на територији ГО Земун.

 

Пензионерска картица ће почети да важи од 1. октобра, на Међународни дан старих, а пријављивање  је максимално поједностављено, како би сваки корисник пензије користећи је уживао у бројним предностима које она пружа.

 

Пензионерска картица нове генерације ће, осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна картица, бити коришћена за нове погодности (попусте, прикупљање бодова по основу куповине роба, информације о акцијама) и значајно ће утицати на побољшање материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

 

Сваки пензионер и корисник осталих права из ПИО који је заинтересован за издавање пензионерске картице, може да поднесе захтев у свим организационим јединицама РФ ПИО.

 

За више информација: https://www.pio.rs/sr/penzionerske-kartice