ОТВОРЕН ЗЕМУН КУП 2023

25. јул 2023.

Под покровитељством Градске општине Земун, а у организацији ”Глас младих Земун” на теренима Основне школе ”Светозар Милетић”, отворен је 24. јула, трећи по реду ”Земун куп 2023”.

 

Организовано је надметање у два спорта фудбалу за одрасле и малом фудбалу за децу три на три.

 

У току десет дана колико ће трајати овај својеврстан спортски догађај, најзанимљивије утакмице и садржаји за децу очекују све посетиоце током викенда 29. и 30. јула, и то у вечерњим часовима.

 

”Основни циљ овог турнира је да кроз спорт, игру и дружење деца проведу квалитетно време. Да се уче честитом и витешком понашању, да науче да цене противника, али и да уживају у игри. Турнир окупља и старије рекреативце и сада већ трећу годину колико Општина подржава овај догађај сведочимо све већем интересовању екипа, тако да ово није више само локална прича”, рекао је председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, отварајући ”Земун куп”.

 

Ученица школе ”Светозар Милетић” Даница Продановић прочитала је песму о другарству и тако свима послала поруку да само у односу са другим градимо себе и да се у заједништву одраста. 

 

Током трајања турнира биће организоване различите хуманитарне акције.

 

Организатор је због нестабилних временских прилика предвидео више термина за одигравање утакмица, а финалисте и победнике очекују пехари и медаље.