ОТВОРЕН ДВОДНЕВНИ САЈАМ СРЕДЊИХ ШКОЛА

24. мај 2024.

 

У организацији Градске општине Земун, 24. маја је отворен Сајам средњих школа у сали Канцеларије за младе у Косовској 9 у Земуну.

 

Сајам ће трајати и 25. маја, оба дана од 10 до 18 часова,  а са свим образовним профилима за које образују Медицинска школа ”Надежда Петровић”, Правно-биротехничка школа ”Димитрије Давидовић”, Електротехничка школа Земун, Политехника – школа за нове технологије и Економска школа ”Нада Димић” заинтересоване ученике завршних разреда основних школа и њихове родитеље упознају ђаци ових средњих школа са својим наставницима.

 

Првог дана Сајма, штандове је обишао председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић и том приликом подсетио да Земун баштини дугу и богату образовну  традицију, коју општина негује и прати, за шта је пример и организација оваквих манифестација, од 2019. године. 

 

”Земун је једна од ретких средина која на својој територији има седам средњих стручних школа, а на које су упућени и ђаци из Београда, као и Срема и Посавине. Сајам је идеално место да се детаљно информишу о свом будућем усмерењу, за изабрану школу и жељени образовни профил”, истакао је Гајић.

 

Штандове су већ првог дана Сајма средњих школа групно посетили ученици завршног разреда ОШ ”Сутјеска”, а гужва се очекује у поподневним часовима, после наставе, и у суботу, јер је нерадни дан.

 

Школе су се својски потрудиле да се представе у најбољем светлу, те су ученици Медицинске школе ”Надежда Петровић” заинтересованима мерили крвни притисак и фактор коагулације крви, док је посебно занимљиво било на штандовима на којима су представљени бројни одсеци Политехнике, од роботике, мехатронике до техничара рециклаже, новог профила који ова школа за нове технологије уводи у наставу у наредној школској години.