ОТВОРЕНО ИГРАЛИШТЕ НА УГЛУ УЛИЦА КРАЈИШКЕ И КУПРЕШКЕ

08. јун 2020.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, заменик председника Дамир Ковачевић и начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић 8. јуна, уз прегршт балона и дечије осмехе свечано су отворили игралиште на углу улица Крајишке и Купрешке, на површини која је преко две деценије била запуштена.

”Усвајањем Закона о главном граду, променом Статута Града Београда, прилагођавањем и усвајањем општинских статута данас смо у прилици да нашим комшијама изађемо у сусрет. Са задовољством могу да констатујем да још једно игралиште предајемо на коришћење нашој деци. Локација на којој се данас налазимо била је толико запуштена и неуредна да грађани који живе у околини нису желели овде дуже да се задржавају.  Као што видите, данас је ово игралиште постало центар окупљања за све грађане овог дела Земуна. За децу су на тартан подлози постављене најквалитетније справе за игру. Испоштовани су сви стандарди безбедности. Пројекат је урађен под будним оком ЈКП ‘Зеленило Београд’. За баке, деке, а и младе, ту су клупе, такозвана печурка са столом и местом за седење, а да бисмо ишли у корак са светом постављене су соларне светиљке. Као одговорна Општина, да бисмо имали шта да оставимо нашој деци морамо се понашати одговорно и у делу заштите животне средине користећи обновљиве изворе енергије. Ово је друга локација где смо у пројекат уврстили и ове елементе. На игралишту у Улици Карађорђев трг постављена је соларна клупа са пуњачима за електронске уређаје, као и соларна светиљка. И надаље ћемо се трудити, спроводећи политику равномерног развоја Земуна, да где је год то могуће, класичне светиљке заменимо управо оваквим.  Епидемија нас је мало успорила, али зато све време вредно радимо”, рекао је председник Матић и том приликом се захвалио радницима који су и под тешким условима, у време ванредног стања, поштујући све превентивне мере радили на овој локацији.

Градска општина Земун је заједно са ЈКП ”Зеленило Београд” направила план уређења зелених површина. За све запуштене површине које Зеленило није било у могућности да уреди направљени су пројекти и уз све потребне сагласности надлежних ове године ће бити уређено преко петнаест површина. Радови се настављају убрзаним темпом. У наредном периоду на ред долази уређење зелених површина у Првомајској улици, као и у улици Батајничких жртава у насељу Батајница.