ОТВОРЕНА ПОДЗЕМНА ГАРАЖА ”ПИНКИ”

31. мај 2024.

Јавно комунално предузеће ”Паркинг сервис” пустило је у рад новоизграђену подземну гаражу ”Пинки” са 150 паркинг-места.


Паркинг ”Пинки” је прва подземна гаража, површине 5.186 квадратних метара, која је у Београду изграђена од 2005. године.

 

Плато испред Спортског центра ”Пинки” је уређен постављањем урбаног мобилијара, а посађено је и дрвеће, ниско растиње и травњак.

Гаража је опремљена најсавременијим системима аутоматике, који обезбеђују безбедно коришћење објекта и једноставно плаћање услуга. Комплетан објекат је покривен 24-часовним видео-надзором.

Гаража има по два улаза и излаза, а аутомобили у паркинг-објекат улазе из Улице градски парк, док се излаз налази у Немањиној улици.

 

За кориснике су обезбеђени путнички лифт и пешачка степеништа. Како би се избегло формирање леда на улазним и излазним рампама у зимским месецима, уграђени су грејачи, као и на излазним степеништима. На два паркинг-места је постављен пуњач за електрична возила, а за возила особа са инвалидитетом резервисано је осам паркинг-места.

 

Цена првог започетог сата паркирања у гаражи ”Пинки” је 100 динара, а сваког следећег 150 динара. Корисницима је понуђена опција плаћања дневне карте, као и две врсте месечне претплате.