ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ”У ПОХОДЕ ЗЕМУНУ”

04. октобар 2022.

У галеријском простору Канцеларије за младе Градске општине Земун 3. октобра  свечано је отворена изложба Фејсбук групе ”Мој Београд душу има”. Присутни су имали прилику да погледају фотографије великих формата под називом ”У походе Земуну”.

Изложбу је свечано отворио председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић и том приликом позвао присутне госте и уметничке фотографе да у наредном периоду узму учешће у пројекту ”Најлепша фотографија Земуна” који има за циљ да промовише културно и туристичко благо наше општине.

Ову Фејсбук групу чини 68400 чланова који воле и поштују Београд и који ту љубав несебично деле са другима, а на изложби је представљено 40 уметничких фотографија од 15 аутора.

”Жеља нам је да свима покажемо наш град онако како га ми видимо и доживљавамо кроз објективе фотоапарата. На нашим фотографијама можете видети улице, људе, знаменитости и пуно детаља који Београд чине оним што јесте, град са душом. Данас долазимо у походе Земуну, месту у коме се преплићу прошлост и будућност, култура и боемија и много тога, рекли бисмо место са душом”, рекао је Миодраг Мића Грујић, оснивач ове Фејсбук групе и захвалио се Градској општини Земун на помоћи у организовању изложбе.

У музичком делу програма наступили су гитаристкиња Санда, наследница Драгутина Балабана Бајке из познатог земунског дуета Влада и Бајка и професор флауте Љубомир Димитријевић.

Поставка ће бити отворена наредних десет дана.