ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ”ЗЕМУН ЛУЧКИ ГРАД”

25. септембар 2020.

У оквиру манифестације ”Дани европске баштине”, у организацији Туристичког друштва ”Земун” у Галерији Канцеларије за младе општине Земун 25. септембра 2020. године отворена је изложба фотографија ”Културна и природна баштина Земуна – Земун лучки град”.

Добродошлицу посетиоцима Галерије пожелео је председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, не кријући задовољство што је интересовање грађана за културно- историјску баштину, упркос пандемији корона вируса несмањено, с надом да ће се манифестација наредне године одржати у нормалним условима.

”Имамо много тога да покажемо посетиоцима и бићемо спремни да идуће туристичке сезоне још боље угостимо свакога ко нам дође у госте. Инфраструктура ће бити додатно уређена, а осим тога, многи пројекти тек треба да буду реализовани. Земунци су познати по добродошлици и надам се да ће број посета следеће године бити удвостручен. Овај пристан значиће много Београду као целини и заиста сам поносан на то што ћемо, као Земунци, моћи да дамо свој допринос повећању укупног броја туриста у главном граду”, истакао је  Гајић.

”Остварили смо договор на свим нивоима власти да у планираном року обновимо модерно међународно пристаниште за бродове, какво је Земун пре скоро седам деценија имао, а настојаћемо да за наредну сезону обезбедимо и сву неопходну туристичко – културну инфраструктуру”, истакао је отварајући изложбу помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић.

Отварању изложбе ”Земун лучки град” присуствовали  су секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић, чланови Већа ГО Земун Драган Матијевић и Ђорђе Дукић, координаторка манифестације Дани европске баштине у Београду Нада Радосављевић – Зец и Марија Вуковић из Секретаријата за привреду Града Београда.

У име организатора, Туристичког друштва ”Земун” посетиоце је поздравила Мирјана Николић, а историчарка уметности Хаира Јаковљевић подсетила је на занимљиве чињенице из дуге историје Земуна.

Изложба ће моћи да се посети до уторка, 29. септембра.

У наставку програма у вирутелни обилазак спомен собе др Арчибалда Рајса, захваљујући Криминалистичко-полицијском универзитету у Београду, заинтересоване је повела туристички водич Снежана Лукић.