ОСНОВНА ШКОЛА У БУСИЈАМА ЂАЦИМА ОТВАРА ВРАТА 1. СЕПТЕМБРА

18. август 2020.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић, начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић, градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак и представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја Ненад Радић са републичким и градским инспекторима обишли су 17. августа новоизграђену основну школу у Бусијама, која ће као део ОШ ”Бранко Радичевић” из Батајнице 1. септембра отворити врата за 250 ђака и 30 предшколаца.

”Заједничким напорима Републике Србије, Града Београда, Градске општине Земун и Парохијског дома насеље Бусије добија нову школу. Ово је само један корак ка квалитетнијем животу у насељу у коме претежно живе људи који су 1995. године избегли из Хрватске”, рекао је председник Матић, који је том приликом истакао да ће деца сада имати више слободног времена за учење и игру, а родитељи ће због близине објекта имати квалитетнији надзор у многим сегментима њиховог развоја

Градски секретар за образовање и дечију заштиту Славко Гак није крио задовољство што је насеље Бусије добило своју школу, а директорка ОШ ”Бранко Радичевић” Љиљана Мијић је пожелела малишанима срећан полазак у школу, уз напомену да ће ова кућа знања бити модерно опремљена.

Нови школски објекат у Бусијама je површине која прелази две хиљаде квадрата, са сопственим системом централног грејања на пелет, са седам учионица опште намене, учионицом за продужени боравак, два кабинета за информатику, библиотеком, зборницом, кухињом, трпезаријом, фискултурном салом и другим простором изграђеним по најсавременијим стандардима.