ОПШТИНА ЗЕМУН ПОКРОВИТЕЉ ПЕТОГ ”ДРАГАН МАНЦЕ КУПА 2021”

11. јун 2021.

Покровитељ Петог међународног Купа Драгана Манцеа по први пут ће бити Градска општина Земун, што је и био повод за конференцију за медије у Спортском центру Партизан Телеоптик 11. јуна. У име организатора Купа председнику ГО Земун Гаврилу Ковачевићу и његовом заменику Жарку Дроњку захвалио се на подршци и помоћи брат славног фудбалера Горан Манце и тренер Телеоптика Алберт Нађ.

”Градска општина Земун је препознала значај једног од сигурно највећих дечијих турнира у Европи који носи име трагично преминулог Драгана Манцеа. Због успомене на фудбалску легенду, огромног одзива деце за учешће у Купу и изражене жеље да подржимо децу и омладину, посебно у спорту, размотрићемо могућности да ову подршку унапредимо”, изјавио је председник земунске општине.

Ковачевић је најавио да ће ”Драган Манце Куп”, иако спортски догађај, поред културних бити уврштен у Сталне манифестације од значаја за ГО Земун и истакао да Општина  у континуитету издваја финансијска средства за спортске клубове и инфраструктуру -иницијативом за враћање СЦ Пинки, изградњу спортске хале у Батајници и реконструкцију спортског терена који се наслања на ОШ ”Сутјеска”.

Пети међународни дечји фудбалски фестивал ”Драган Манце Куп 2021” одржаће се на теренима С.Ц. Партизан Телеоптик од 18-20. јуна, када ће победничким екипама бити уручени пехари Лиге шампиона и медаље, а наградиће се и најбољи појединци и голмани.

За учешће у Купу пријавило се чак 248 екипа у шест категорија: у пет за дечаке годишта од 2009-2013 и први пут за девојчице до 15 година. Поред домаћих из свих градова Србије, у Земуну ће за време одржавања турнира боравити и фудбалске екипе из Бугарске, Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Мађарске.