ОД 1. ДЕЦЕМБРА ПРОМЕНА ТРАСА ЛИНИЈА 708 И 709

29. новембар 2022.

Трасе линија јавног превоза у насељу Земун Поље мењају се од четвртка, 1. децембра, у складу са новом организацијом саобраћаја, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Аутобуске линије 708 – Нови Београд (Блок 70А) – Земун Поље и 709 – Земун (Нови град) – Земун Поље ће саобраћати из Курирске улице преко новоизграђеног надвожњака у продужетку улице С10 до Батајничког друма 17. део, Батајничким друмом 17. део и даље преко Улице Јурија Ракитина до Земун Поља.

Новом организацијом линија ЈЛПП у насељу Земун Поље и даље је омогућена веза становника насеља Плави хоризонти и Школско добро са Земун Пољем преко новоизграђеног надвожњака у продужетку улице С10, а такође са линијама БГ воза преко новоизграђених железничких станица ”Земун”, ”Земун поље” и ”Камендин” (преко линије бр. 709).

До ове организације саобраћаја дошло је са завршетком реконструкције пруге Београд (центар) – Стара Пазова – Нови Сад, у оквиру чега је извршена изградња надвожњака изнад пруге и укидање пружног прелаза са Улицом Јурија Ракитина, а на захтев становника насеља Плави хоризонти и Школско добро за бољом просторном приступачношћу ТЦ ”Земун парк” и осталим садржајима у његовој зони.

Детаљније https://www.bgportal.rs/#/news/16667