ОД СЕПТЕМБРА МАЛИШАНИ У ВРТИЋУ ”ПЧЕЛИЦА МАЈА”

05. јул 2022.

Новоизграђени вртић у Новоградској улици у Земуну у септембру ће примити прве кориснике, а данас су га обишли председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, заменица градоначелника Града Београда Весна Видовић, градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак и директорка ПУ ”Др Сима Милошевић” Јасмина Боуали Станојковић.

 

”Са отварањем овог обданишта проширујемо капацитете, али и радујемо се што то није довољно, јер је све више младих брачних парова који долазе да живе у Земун и повећава се број предшколаца, али и школске деце. Већ смо покренули иницијативу да се изгради још једно обданиште у насељу Батајница, у насељу Алтина, као и у Земун Пољу. У току је и доградња ОШ ‘Светислав Голубовић Митраљита’ која се налази у Батајници. Очекујемо у догледно време да ће и ти радови бити приведени крају. Основна школа ‘Гаврило Принцип’ добиће нову фискултурну салу, а управо због великог прилива становништва у Земун ОШ ‘Десанка Максимовић’ се враћа у функцију, и за сада похађаће је ученици нижих разреда у склопу школе ‘Соња Маринковић”’, рекао је председник Ковачевић и истакао да је потребно изградити још једну школу у насељу Алтина, те да је Општина покренула иницијативу за отварање средње школе у Батајници.

 

Заменица градоначелника Весна Видовић је поручила да су ширење капацитета у државним вртићима и улагање у обнову и изградњу образовних установа у Београду међу најважнијим задацима града.

 

”У Општини Земун у вртиће иде око пет хиљада малишана. Само за опремање вртића Секретаријат је прошле године издвојио више од 4,8 милиона динара, а протеклих пет година у текуће одржавање вртића у Земуну, на обнове и поправке, уложено је више од 15,8 милиона динара”, подсетила је заменица градоначелника Весна Видовић.

 

На месту некадашњег вртића који је урушен због слегања тла сада се налази модеран објекат од 444 квадрата чија је изградња коштала око 50 милиона динара, а финансирала је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града.

 

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак је рекао да ће у новоизграђеном објекту од септембра бити све спремно за пријем 45 малишана узраста од јаслица до вртићке деце. Вртић има укупно 28 просторија у приземљу и на спрату за различите намене, а малишани ће бити распоређени у три групе. Нови вртић ”Пчелица Маја”, рађен је по највишим стандардима безбедности и организације васпитно-образовног рада као услова за целовит психофизички развој деце, а у њему ће радити десет запослених. 

 

Предшколска установа ”Др Сима Милошевић” у свом саставу има 33 вртића и припремно предшколски програм који се реализује у шест основних школа.