ОДРЖАН ЈУБИЛАРНИ 10. ОКЕЈ ФЕСТИВАЛ

14. мај 2024.

 

Јубиларни, 10. Фестивал међугенерацијске сарадње ”ОКеј” одржан је 14. маја у Геронтолошком центру ”Бежанијска коса”.

 

Нови сусрет генерација отворила је помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Марина Видојевић и истакла значај друштвене бриге о најстаријим суграђанима.

 

”Установа Геронтолошки центар одржава редовне међугенерацијске везе и у свим приликама организује дружења и посете школске деце свих узраста и свих заинтересованих са корисницима клубова и домова”, рекао је на отварању директор ГЦ ”Бежанијска коса” Срђан Димитријевић.

 

У складу са традицијом додељена су признања Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију, као и за хуманост и помоћ најугроженијим старима, а потом изведен богат културно-уметнички програм у којем су узели учешће Хор ”Смиље”, дечији студио ”Слонче”, гимназијалци и други учесници.

 

Уз Фестивал приређена је и изложба дечијих радова са конкурса за плакат манифестације и за најбољи је награђена Милица Гужвић из ОШ ”Михајло Пупин”.

 

Деценију дуга традиција ових међугенерацијских сусрета, које подржава и Градска општина Земун, организују се у ГЦ ”Бежанијска коса” са циљем да зближе и повежу мудрост и искуство са новим идејама младости.