ОДРЖАН ШЕСТИ МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У БОЋАЊУ ”ВИДОВДАН”

27. јун 2023.

Под покровитељством Градске општине Земун, а у организацији Боћарског клуба ”Алтина” 24. и 25. јуна одржан је традиционални Међународни турнир у боћању ”Видовдан 2023”.

 

Tурнир, на коме су учествовале 32 екипе из Словеније, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, као и клубови из Србије отворио је председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић.

 

”Општина је препознала значај боћарског спорта и зато је турнир ‘Видовдан’ постао стална манифестација у области спорта од значаја за Градску општину Земун. Бројност екипа и учесника, као и квалитет игре сврстали су ово окупљaње поклоника древног медитеранског спорта у највиши такмичарски ранг у региону”, истако је председник Ковачевић, наглашавајући опредељење Општине да настави да улаже у развој спорта, са акцентом на укључивање деце и омладине у оквиру програма ”Школски спорт”.

 

Овогодишњи победник у категорији ПАР је БК ”Нови Београд”, друго место припало је екипи ”Земун”, а бронза је отишла у руке екипе ”Динара”, такође из Земуна.

У дисциплини прецизно избијање прва је екипа ”Нови Београд”, друго место припало је БК ”Вал” из Херцег Новог”, а трећа је ”Динара” из Земуна.

 

У категорији РАФА победници су екипа ”Бановци Џаја”, другопласирана је екипа ”Ујак и нетјаци”, а треће место је заузела екипа ”Кумови”, обе из Земуна.

 

Тодор Мандић председник Боћарског клуба ”Алтина” уручио је плакету Општини, и изразио захвалност на континуираној помоћи, која траје већ деценију, од дана оснивања Клуба.

 

Турнир су пратили поред многобројне публике и спортске јавности и заменик председника Скупштине ГО Земун Сава Мишковић, као и члан Већа ГО Земун Милан Петровић.