ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ПОВОДОМ 100 ГОДИНА АМАТЕРИЗМА У ЗЕМУНУ

14. новембар 2021.

У организацији Градске општине Земун и КУД ”Бранко Радичевић” из Земуна, које ове године прославља јединствен јубилеј – века постојања и рада, у Опери и театру ”Мадленианум”,  13. новембра одржан је велики хуманитарни концерт културно-уметничких друштава поводом 100.годишњице аматеризма у Земуну.

Свечаност је окупила високе званице, међу којима у име премијерке Ане Брнабић њеног саветника Николу Стојановића, председника ГО Земун Гаврила Ковачевића са сарадницима, представнике министарстава, народне посланике, републичке, градске и општинске функционере, земунске привреднике и добротворе.

За први век рада и постојања КУД ”Бранко Радичевић” био је један од највреднијих амбасадора српске народне баштине у целом свету, а у свечаности поводом значајног јубилеја учествовали су и Средња балетска школа ”Лујо Давичо”, Академско културно друштво ”Иво Лола Рибар”, КУД ”Корени”, Фолклорни ансамбл ”Свети Ђорђе”, КУД ”Абрашевић и Академско културно друштво ”Бранко Крсмановић”.

Специјалне захвалнице у име КУД-а ”Бранко Радичевић” свим учесницима у програму уручио је директор Милан Петровић, а за свесрдну помоћ у реализацији председнику Скупштине ГО Земун Мирославу Гајићу.

Сав прикупљен приход са концерта у част јубилеја КУД-а ”Бранко Радичевић” и стоте годишњице аматеризма у Земуну уручиће се као помоћ самохраној мајци шесторо деце, породици Грбић из Земуна, која је недавно остала без храниоца.