ОДРЖАН ТРОДНЕВНИ САСТАНАК МРЕЖЕ ЛОАКЛНИХ ПОВЕРЕНИКА

05. фебруар 2013.

Редовни састанак мреже локалних повереника Сталне конференције градова и општина одржан је у периоду од 28. до 30. јануара 2013. године на Златибору. Испред градске општине Земун састанку је присуствовала Дафина Башановић, локални повереник. Први дан састанка је био планиран за пленарни део, док су се преостала два дана одржавале три паралелне обуке из следећих области: вештине јавног наступа, област људских ресурса у локалној самоуправи и припрема предлога пројеката по ЕУ процедурама.

Сазнања и практични савети из области људских ресурса су конципирани тако да су обрађене теме: селекција и избор кандидата, обука и развој запослених, управљање учинком запослених, организациона култура и тимски рад. Полазници састанка су били у могућности да учествују и на радионицама  на тему запошљавања што им је омогућило да унапреде знања о концепту селекције кандидата.

Осим тематских обука, циљ овог семинара је био, пре свега, да се локални повереници упознају са резултатима пројекта Exchange 3 и SLAP информационих система, као и перспективама развоја локалних самоуправа.

 

1_4

 

2_4

 

3_12