ОДРЖАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ЗЕМУНУ

11. децембар 2014.

11.12.2014

 

У Земуну је одржан сајам запошљавања који је окупио 25 послодаваца, а у понуди је било 180 радних места. Послодавци су тражили куваре, конобаре, кројаче, магационере, возаче, графичке дизајнере, социјалне раднике, инжењере, преводиоце, лекаре, медицинске сестре, физиотерaпеуте…

Посетиоци сајма, нарочито млади имали су прилику да се на штанду Канцеларије за локални економски развој  општине Земун упознају са програмима предузетништва за младе, а запослени у Националној служби за запошљавање свим посетиоцима сајма пружили су информације о услугама и програмима НСЗ, као и стручне савете и помоћ у писању радне биографије.

Сајам запошљавања који заједно организују општина Земун и Национална служба за запошљавње отворио је заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић истакавши важност организовања сајмова, нарочито када статистика говори да 30 одсто учесника сајмова успева и да нађе посао.

”Општински Савет за запошљавање редовним активностима промовише концепт активног тражења посла и професионале орјентације, што су предуслови да млади, као најнезапосленија популација победе статистику и започну радне каријере”, истакао је Драган Матијевић, члан Већа општине Земун и председник Савета за запошљавање.

Сајам у Земуну био је успешан и за послодавце и потенцијалне раднике, будући да је било слободних радних места различитих занимања и квалифкација.

naslovna sajam

foto 1 sajam_0

foto 2 sajam