ОДРЖАН САСТАНАК ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

15. мај 2014.

15.05.2014

 

Председник општине Земун Дејан Матић, као командант Општинског штаба, одржао је састанак са свим члановима Штаба. Састанку су, поред руководства општине Земун, присуствовали представници Полицијске станице Земун, Војске Србије, Ватрогасно-спасилачке јединице Земун, Дома здравља Земун, Црвеног крста Земун и Водопривредног предузећа ”Галовица”.

Све акутне тачке у Земуну су покривене. У току јучерашњег дана радило се на критичним тачкама у насељу Алтина, Батајница и Угриновци, саниран је одрон земљишта у Улици Василија Васиљевића на Ћуковцу. За једну породицу из Батајнице, чија је кућа угрожена, обезбеђен је привремени смештај.

Општински штаб је у сталној комуникацији и координацији са Градским штабом и свим комуналним предузећима. Екипе ЈКП ”Београдски водовод и канализација” са механизацијом су на терену у насељу Алтина, где су критичне три локације, улице Добановачки пут, Љиљане Крстић и Слободана Глумца, док су екипе ВП ”Галовица” са адекватном опремом, пумпама и механизацијом у насесљу Угриновци, где се континуирано чисте канали ради протока воде. Најкритичније је у Батајници, у насељу Шангај и на деоници ка Пазовачком путу, где су мобилне екипе Ватрогасно-спасилачке јединице. Критична тачка је улаз у насеље Бусије, где је успорен саобраћај.

На терену се прати ситуација, председник општине Земун Дејан Матић и заменик председника општине Дамир Ковачевић, чланови Bећа, као и стручне општинске службе обилазе све критичне локације, евидентираних 27 потенцијалних клизишта и депресије на коловозима.

Ради превенције стомачних инфекција екипе Дома здравља Земун су у приправности са свом расположивом опремом и људством и у сталној комуникацији са Градским заводом за јавно здравље.

Полицијска станица Земун, Војска Србије и Ватрогасно-спасилачка јединица приправне су да покрију комплетну територију општине Земун, како би се на терену обезбедило стручно руковање опремом и професионално поступање у ванредним ситуацијама. Омладинска теренска јединица Црвеног крста Земун је у приправности за евентуално збрињавање угрожених грађана.

Штаб је у сталном заседању, прати се стање на терену како би се деловало превентивно и благовремено, у циљу спашавања људских живота и имовине грађана.

Апелујемо на грађане да буду солидарни и прате упутства Штаба за ванредне ситуације.

Picture-038