ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ”А БИЛИ СУ САМО ДЕЦА”

25. јун 2022.

Полагањем венаца на спомен-чесму Милици Ракић, симболу страдања деце у НАТО бомбардовању СРЈ у земунском насељу Економија 1, 25. јуна је отворен  Меморијални турнир у малом фудбалу ”А били су само деца”. Венце су положили  Жарко Ракић, отац мале Милице Ракић,  и члан Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић, док су у делегацији били и  чланови Општинског већа Ђорђе Дукић, Зоран Борјан и Иван Морић,  организатори – председништво и чланови  Удружења грађана ”Покрет за развој Батајнице’ и директори школа учесница турнира.

После одавања поште и минута ћутања, лопту је на терен Спортског центра ”Милица Ракић” убацио Жарко Ракић, чиме је званично почела прва утакмица Меморијалног турнира посвећеног неговању сећања на 84 страдале деце у НАТО бомбардовању СРЈ 1999. године.

Меморијални турнир ”А били су само деца” одржава се од 2012. године у организацији Удружења грађана ”Покрет за развој Батајнице”, а од ове под покровитељством Градске општине Земун.

”С обзиром на то да је после 11 година одржавања Турнира препознат значај ове спортске меморијалне манифестације, она је уврштена у сталне манифестације у области спорта од значаја за општину Земун. Разматрамо идеје да је омасовимо укључивањем свих градских општина у меморијал, а у зависности од одзива – и општина широм Србије”, захваљујући се и организаторима и учесницима на доприносу да турнир прође у беспрекорном реду, изјавио је Бошко Радовановић.

Ове године се надметало шест екипа ученика петих разреда земунских основних школа ”Светозар Голубовић – Митраљета”, ”Бранко Радичевић”, ”Бошко Палковљевић – Пинки” из Батајнице и ”Станко Марић” из Угриноваца.

Медаље победницима уручио је члан Већа ГО Земун Зоран Борјан.

Прелазни прехар 11. Меморијалног турнира ”А били су само деца” и пехар победника екипи ОШ ”Светозар Голубовић – Митраљета” уручио је члан Већа ГО Земун Бошко Радовановић.  Сребрни пехар освојио је први тим ОШ ”Бранко Радичевић”, бронзани петаци ОШ ”Станко Марић” из Угриноваца. Награђен је и четвртопласирани други тим ОШ ”Бранко Радичевић”.