ОДРЖАН ДРУГИ ”ФЕСТИВАЛ ЕТНО РОШЕР”

12. децембар 2023.

 

Под покровитељством Градске општине Земун и Секретаријата за културу града Београда, а у организацији Музичке институције Рошер одржан је 9. децембра Други Фестивал етно Рошер (ФЕР) у препуној сали Дома ваздухопловства.

 

Стручни жири у саставу Биљана Крстић, проф. др Димитрије Големовић, мр Мирјана Дробац, Никола Рацков и Силвана Грујић изабрао је између осам етно група победнике Другог Фестивала етно Рошер.

 

За најбољу певачку групу у конкуренцији од осам, које су наступиле у такмичарском делу,   Женска певачка група ”Етна” – КУД ”Царза” из Апатина проглашена је за најбољу, прошлогодишњи победник Женска певачка група ”Милојке” Фолклорног ансамбла ”Дукат” из Старе Пазове освојила је друго место, док је треће припало Женској певачкој групи КУД ”Крајина” из Београда.

 

Оснивач и директор Музичке институције Рошер Дејан Роквић уручио је дипломе победницима и подсетио присутне да је део стратегије академских музичара окупљених у Рошер додатна промоција српске фолклорне традиције, културе и интересовања за бављење етно музиком код извођача, али и публике.

 

Наступили су још и Млађа женска певачка група КУД ”Соко” из Инђије, Ансамбл ”Зора”, Факултета за образовање учитеља и васпитача из Београда, Мушка певачка група ”Сремци” – КУД ”Славко Гајин” из Војке, Старија женска певачка група – КУД ”Соко” из Инђије и Мушка певачка група ”Ороз” – КУД ”Царза” из Апатина.

 

Награђена певачка група наступиће са Музичком институцијом Рошер наредне године.

 

Ван такмичарског програма наступила је Певачка етно група ”Златник” из Београда, а кратки концерт филмске музике у етно маниру одржао је Рошер етно бенд са солистима Јованом Зукановић и Немањом Гузијаном.