ОДРЖАН ДРУГИ ЗЕМУНСКИ ПОЛУМАРАТОН

11. септембар 2023.

 

Под покровитељством Градске општине Земун, а у организацији Спортског удружења  ”TauRUNum Runners” и ове године, у недељу, 10. септембра, одржан је ”Други  Decathlon Земунски полумаратон”.  У тркама ”Земунска седмица” и полумаратону учешће је узело близу хиљаду дугопругаша, знатно већи број него лане. Осим тога, време овогодишњег победника Ђура Борбеља, који је 21,1 километар превалио за један сат и 13 минута значајан је спортски резултат.

 

”Други  Decathlon Земунски полумаратон” отворио је и учесницима пожелео трку за памћење председник Скупштине Градске општине Земун, Мирослав Гајић.

 

”Изузетно нам је драго што се по други пут једна оваква трка одржава нашим земунским шеталиштем, стазама за трчање, по овако лепом дану и, наравно, што је овакав одзив. Јер је омасовљење спорта и циљ – да деца школског узраста, млади, али и све категорије становништва изаберу здравље као животни стил.

 

Јуче је на овом месту био први дан Сајма спорта, а већ данас и ”Трка будућих шампиона”, ”Земунска седмица” и полумаратон, тако да афирмишемо Земун као спортску средину са свим ресурсима за престижне и традиционалне спортске манифестације”, рекао је Гајић.

 

Савршена организација, велики број волонтера и спонзора, који су догађај учинили незаборавним, крунисан је и изванредним такмичарским резултатима.

 

У ”Земунској седмици”, трци на седам километара, први на циљ стигао је Вјачеслав Соколов, а за њим Миливоје Јововић и Иван Ланц,  и даме Кристина Нинков, Марина Крстић и Јагода Столић.

 

Ћуро Борбељ, Марко Ранковић и Кристијан Стошић нашли су се на победничком постољу у мушкој конкуренцији полумаратонске трке.

 

Слађана Стаменковић, Ивана Живковић и Александра Чугуровић прве су прошле кроз победничку капију након истрчана 21,1 километра.

 

Медаље и награде победницима уручио је председник Скупштине општине Градске општине Земун Мирослав Гајић.