ОДРЖАНО ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА ”ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ”

09. април 2022.

Под покровитељством Градске општине Земун – Савета за безбедност саобраћаја на путевима, a у организацији Актива наставника ТИО Земуна и Ауто-мото клуба ”Јединство”, 9. априла, у Основној школи ”Светозар Милетић”одржано је такмичење ученика основних школа ”Шта знаш о саобраћају”.
 
После урађених тестова одржано је и ”Првенство Земуна у спорој вожњи на бициклу 2022”. Ђаци из 14 основних школа показали су завидно знање из познавања саобраћајних правила и спретност у вожњи бицикла на полигону.

 

Победницима који су се такмичили по групама заслужене медаље и дипломе уручио је заменик председника Скупштине Градске општине Земун и председник Савета за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Земун Сава Мишковић. 

 

”Деца из године у године показују завидно знање и висок ниво свести о безбедном понашању у саобраћају, што је доказ да континуиран рад и посвећеност доносе резултате. Поред свих других програма које реализујемо у области саобраћајне едукације, ова општинска смотра има посебно место у годишњем календару, не само зато што је најмасовнија, већ и зато што је једна дивна прилика за дружење и међугенерацијску сарадњу”, рекао је Мишковић, уз напомену да ће Савет за безбедност саобраћаја едукацијом и промотивним кампањама наставити да утиче на подизање нивоа безбедности свих учесника у саобраћају.

У генералном пласману најбоље резултате и пехаре заслужиле су екипе основних школа ”Соња Маринковић”, ”Светозар Милетић” и ”Илија Бирчанин”.

 


 
”Шта знаш о саобраћају” одржава се као званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Ауто-мото савеза Србије (АМСС), Друштва наставника техничког образовања Србије и Министарства просвете науке и технолошког развоја, Министарства унутрашњих послова, школа и спонзора.