ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ

24. април 2023.

 

Под покровитељством Градске општине Земун и у организацији Актива наставника ТИО Земуна и Ауто-мото клуба ”Јединство” 22. априла у ОШ ”Станко Марић” у Угриновцима је одржана 52. општинска такмичарска смотра ‘Шта знаш о саобраћају’, једно од најдуговечнијих и најмасовнијих школских такмичења.

 

Такмичење је реализовано у три дисциплине: саобраћајни тестови, полигон практичног понашања у саобраћају и полигон спретности.

 

Одржано је и ревијално такмичење ”Првенство Земуна у спорој вожњи 2023” бициклом на стази дугој 10 м, у којој је победио Томислав Милуновић, ученик из школе домаћина.

Учеснике општинског такмичења поздравила је директор ОШ ”Станко Марић” Радмила Марчић, а награде победницима уручили Александра Грујић Јанкулоски, председник Друштва наставника техничког образовања Србије и Мирослав Пауновић, директор АМК ”Јединство” д.о.о. Земун.

 

У ”А” групи за девојчице максимум бодова и прва три места освојиле су Јана Станојевић и Анћела Алексић из ОШ ”Светозар Голубовић Митраљета” и Јана Павловић из ОШ ”Соња Маринковић”.

 

У групи ”Б” за дечаке прва два места припала су ученицима ОШ ”Соња Маринковић” Лазару Зечевићу и Саши Дрндаревићу, а треће Урошу Радеки из ОШ ”Светозар Милетић”.

У групи ”Б” за девојчице, ученице ОШ ”Соња Маринковић” Зорица Стијак и Јована Мирковић избориле су се за прво и треће место, а Дуња Ждеро из ОШ ”Раде Кончар” за другу позицију.

 

Борис Весковић, ученик ОШ ”Светозар Милетић” најбољи је у ”Ц” групи за дечаке, а Томислав Милуновић из ОШ ”Станко Марић” на другом месту, док је треће освојио Бранимир Антић из ОШ ”Бошко Палковљевић Пинки”.

 

Сви победници су награђени медаљама и пригодним пехарима.

 

У укупном пласману од 13 школа учесница такмичења, највише бодова и пехаре су освојили ученици ОШ ”Соња Маринковић”, затим из ОШ ”Светозар Милетић” и ОШ ”Бранко Радичевић”.

 

‘Шта знаш о саобраћају’ одржава се као званично такмичење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Ауто-мото савеза Србије (АМСС), Друштва наставника техничког образовања Србије и Министарства унутрашњих послова, школа и спонзора.