ОДРЖАНО ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ТАЛЕНТОВАНИХ УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА

28. мај 2022.

У просторијама ЕТШ ”Земун” 28. маја одржано је Државно такмичење талентованих ученика основних школа по наставним предметима, чији је покровитељ Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

 

Присутне ученике су поздравили секретар Скупштине Градске општине Земун Марко Јанковић и у име домаћина из Регионалног центра за таленте Београд 1 Земун директорка мр Милица Вуковић и председник Управног одбора др Предраг Петровић.

 

”Поносни смо што је Земун домаћин младим, а већ оволико успешним људима. Градска општина Земун прати шта се дешава у свим основним и средњим школама. У комуникацији смо са директорима, наставницима и надлежнима у Управи Града Београда и министарству како би створили најбоље могуће услове за њихово образовање и одрастање, а ту смо, наравно, да најбоље и наградимо. Најважније је да млади људи наставе да раде на личном и професионалном усавршавању, а када је човек вредан резултат ће доћи сам по себи”, рекао је Јанковић, и том приликом се захвалио Министарству просвете, науке и технолошког развоја што је омогућило да се једно овакво државно такмичење одржи у Земуну и, наравно, Регионалном центру за таленте које деценијама успешно ради са надареном децом стварајући на тај начин научни подмладак који је понос Земуна.

 

Oво такмичење које има дугу традицију се по први пут одржава у организацији Регионалног центра за таленте Београд 1 Земун. Домаћини су угостили више од 170 ученика из целе Србије, који су на основу освојених награда на регионалним такмичењима у својим местима добили прилику да покажу своје знање.

 

Ученици седмих и осмих разреда основних школа су се такмичили из различитих области: српски језик и књижевност, енглески језик, математика, хемија, физика, историја, географија, техника и технологија…

 

Регионални центар за таленте Београд 1 Земун дуже од две деценије успешно ради са надареном децом из наведених области, константно унапређујући њихово знање, како кроз наставу, тако и кроз омогућавање ученицима да сарађују са менторима запосленим у различитим институтима, установама и факултетима. Ученици који похађају овај Центар имају прилику да стекну нова знања и раде на својим истраживачким радовима, које са великим успехом потврђују на такмичењима.