ОДРЖАНА 25. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

04. октобар 2023.

У уторак, 3. октобра 2023. године одржана је 25. седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку седнице одборници су донели Пословник Скупштине Градске општине Земун.

 

У наставку заседања, усвојeн је Извештај о реализацији програма и пројеката удружења финансираних и суфинансираних из буџета Градске општине Земун у 2021. године, као и Извештај о реализацији програма и пројеката у области културе, програма и пројеката цркава и верских заједница, програма и пројеката удружења и удружења који су усмерени ка унапређењу безбедности саобраћаја на путевима на подручју Градске општине Земун финансираних и суфинансираних из општинског буџета у 2022. години.

 

Одборници су донели Одлуку о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова изборне комисије Градске општине Земун у сталном саставу.

 

У складу са реалном потребом да се одређени простори који се користе за паркирање, уреде, одржавају и организовано користе, на којима наведену комуналну делатност не обавља ЈКП ”Паркинг сервис”, а који се користе за паркирање, Скупштина је донела Решење о допуни оснивачког акта Јавног предузећа ”Пословни центар Земун”, Решење о давању сагласности на Одлуку о допуни Статута Јавног предузећа ”Пословни центар Земун”, као и Решење о давању сагласности Јавном предузећу ”Пословни центар Земун” за управљање, коришћење и одржавање паркинга на територији Градске општине Земун на којима наведену комуналну делатност не обавља ЈКП ”Паркинг сервис”.

 

У свом обраћању одборницима, председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић је истакао да ће уређењем парцела у насељу Шангај и у центру Батајнице бити решен проблем паркирања великог броја аутомобила, а у наредном периоду паркиралишта ће бити уређена и у другим земунским насељима. Председник је одборнике обавестио о плановима, као и о реализацији великих пројеката у последње три године, попут, изградње Ковид болнице, интермодалног терминала, саобраћајне петље Батајница, пружног надвожњака, више од 21 километра водоводне мреже у насељу Шангај, реконструкције школе ”Митраљета”, а ускоро ће почети и изградња Здравствене станице у Батајници.

 

Такође, председник Ковачевић је истакао да Земун има све више реконструисаних улица. У наредном периоду биће уређен центар Земун Поља, а радиће се и на недостајућој канализационој инфраструктури. Батајница ће добити и ново гробље, а у Угриновцима ће гробље бити проширено. Завршена је реконструкција дела пута који насеље Грмовац повезује са Добановцима.

 

За новог члана Већа Градске општине Земун изабран је Милан Миливојевић.

 

И ова,  25. седница Скупштине Градске општине Земун, закључена је у доброј и конструктивној атмосфери која влада међу одборничким групама локалног парламента.