ОДРЖАНА 24. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

17. јул 2023.

 

У петак, 14. јула 2023. године одржана је 24. седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку седнице одборници су усвојили Предлог одлуке о првом ребалансу буџета  Градске општине Земун за 2023. годину.

 

У наставку заседања, усвојен је Извештај о извршењу буџета Градске општине Земун за период од 1. јануара до 30. јуна 2023. године.

Посебно интересовање одборника било је усмерено ка инфраструктурним радовима у области уређења некатегорисаних путева, унутарблоковских површина и рокова за њихово извођење, о чему су детаљно информисани.

 

Скупштина jе једногласно усвојила и Предлог одлуке о допуни Одлуке о награђивању ученика основних и средњих школа – носилаца признања ”Вукова диплома”, односно ”Корнелије Станковић” за ученике музичке школе.

 

Усвојена је и Одлука о изменама Одлуке о сталним манифестацијама у области културе од значаја за Градску општину Земун, везана за традиционалну манифестацију ”Лето на Кеју”.

Манифестација ће се одржавати у јулу, августу и септембру, у оквиру Старог језгра Земуна и садржаће програме различитих културно-уметничких, туристичких, музичких, гастрономских и других садржаја, намењене свим грађанима и посетиоцима Земуна.

 

Одборници су увојили Закључак о усвајању Извештаја о реализацији спортских програма и пројеката суфинансираних из буџета Градске општине Земун у 2022. години. Чак 36 спортских организација су реализовале 37 спортских програма средствима додељеним из општинског буџета.

 

На крају седнице постављено је више одборничких питања, на која одговоре између две седнице припремају стручне службе и одговарајући органи.

И ова,  24. седница Скупштине Градске општине Земун, закључена је у доброј и конструктивној атмосфери која влада међу одборничким групама локалног парламента.