ОДРЖАНА 19. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

31. октобар 2022.

У петак, 28. октобра 2022. године одржана је 19. седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку заседања одборници су усвојили Одлуке о додели јавних признања Градске општине Земун, која се додељују поводом Празника општине- 5. новембра. Повеља за грађанске заслуге са медаљом – заслужни грађанин Земуна, на Свечаној седници биће уручена Ненаду Фогелу – председнику Јеврејске општине Земун из области културе, пречасном Јози Дуспари, жупнику Римокатоличке жупе Узнесења Блажене Дјевице Марије из области духовности и Даниелу Пеурачи, председнику Друштва за церебралну и дечију парализу Земун из области социјалне заштите.

Повеља о јавном признању са медаљом – почасни грађанин Земуна иде у руке

генерал – потпуковнику Душку Жарковићу, команданту Ратног ваздухопловства и ПВО, док ће Повељу о пријатељству са кључем Земуна добити Атлетски клуб ”Младост”.

 

У даљем раду, сазив је усвојио Одлуку о трећем ребалансу буџета Градске општине Земун за 2022. годину, као и Извештај о извршењу буџета за период од 1. јануара до 30. септембра 2022. године. Усвојен је и Предлог прве измене кадровског плана Градске општине Земун за 2022. годину.

 

Одборници су донели Решење о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама годишњег програма пословања Јавног предузећа ”Пословни центар Земун“ за 2022. годину, као и Решење о давању сагласности на ценовник пијачних услуга Јавног предузећа и закупа привремених објеката. Усвојено је и Решење о давању сагласности на ценовник погребних услуга Јавног предузећа ”Пословни центар Земун”, Одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора и Решења о образовању Комисије за спровођење конкурса за избор директора Јавног предузећа ”Пословни центар Земун”.

 

Скупштина је донела и Решење о образовању Општинског савета родитеља Градске општине Земун у школској 2022/2023. години.

 

Седници су присуствовали председник ГО Земун Гаврило Ковачевић и заменик председника Жарко Дроњак.  

 

Председник Ковачевић, осврћући се на одборничка питања говорио је о инфраструктурним радовима који се изводе на територији Општине, нарочито о многобројним пројектима у насељу Батајница, који су различитим фазама, и нагласио да Општина у сарадњи са Градом Београдом припрема још инвестиција и залаже се за бржу динамику радова и поштовање рокова.

 

На крају заседања, председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић позвао је одборнике да присуствују Свечаној седници Скупштине, поводом Празника општине – 5. новембра . која ће се одржати у Опери и театру ”Мадленианум”, у суботу 5. новембра са почетком у 18, часова, и том приликом позвао све грађане Земуна да се придруже обележавању ослобођења Земуна у Првом светском рату.