ОДРЖАНА 14. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

14. фебруар 2022.

У петак, 11. фебруара 2022. године одржана је 14. седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку заседања одборници су усвојили Предлог oдлуке о изменама и допунама Одлуке о

Сталним манифестацијама у области спорта од значаја за Општину, и у корпус догађања је ушао и дечији фудбалски турнир ”А, била су само деца”, који је посвећен чувању успомене на недужно страдалe малишане у току НАТО бомбардовања. Иницијативу да турнир, који се организује од 2012. године буде уврштен у сталне општинске манифестације покренуло је УГ ”Покрет за развој Батајнице”.

 

У даљем раду, сазив је донео Одлуку о изменама Одлуке о праву на новогодишњу новчану честитку мајци прворођене девојчице и прворођеног дечака. Такође, дата је сагласност на Статут Туристичке организације Градске општине Земун.

 

У наставку заседања, Скупштина је донела Одлуку о разрешењу и именовању Изборне комисије Градске општине Земун.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, осврћући се на одборничка питања говорио је о инфраструктурним радовима који се изводе на територији Општине и подржао је иницијативе о промени назива одређених улица, и рекао да ће конкретни предлози бити упућени Комисији за споменике и називе тргова и улица Скупштине града Београда, у чијој је надлежности именовање улица.

Председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић позвао је одборнике да активније учествују у раду Скупштине, да покрећу иницијативе и дају предлоге који Земун чине још бољим местом за живот.