ОДРЖАНА 13. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

31. децембар 2021.

У четвртак, 30. децембра 2021. године одржана је 13. седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку заседања одборници су усвојили Предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о оснивању Туристичко – културног центра Градске општине Земун, који је реорганизован у Туристичку организацију Градске општине Земун.

 

У наставку заседања, Скупштина је донела Одлуку о буџету Градске општине Земун за 2022. годину, Одлуку о обављању послова екстерне ревизије завршног рачуна буџета Градске општине Земун за 2021. годину. Усвојен је и Кадровски план Градске општине Земун за 2022. годину.

 

Одборници Скупштине Градске општине Земун донели су Одлуку о месним заједницама на територији Градске општине Земун, Одлуку о Сталним манифестацијама у области спорта од значаја за Општину, Одлуку о измени Одлуке о задовољавању потреба и интереса грађана у области спорта у Градској општини Земун, као и Одлуку о измени Одлуке о некатегорисаним путевима и саобраћајним површинама у јавном коришћењу унутар блока на подручју Градске општине Земун.

 

Скупштина је усвојила Годишњи план рада Штаба за ванредне ситуације Градске општине Земун за 2022. годину, и донела Закључак о усвајању Акционог плана за младе, Закључак о усвајању трогодишњег извештаја за 2019-2021. годину о имплементацији Локалног акционог плана за период 2019-2021 за спровођење стратегије развоја ГО Земун 2018-2023 и

Закључка о усвајању Локалног акционог плана за период 2022-2023 за Стратегију развоја Градске општине Земун 2018-2023.

 

Одборници су донели и Решење о давању сагласности на Годишњи програм пословања Јавног предузећа ”Пословни центар Земун” за 2022. годину. На крају седнице усвојено је Решење о изменама Решења о именовању Изборне комисије Градске општине Земун.

 

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић, осврћући се на дискусију рекао је да ће се поред усвојених сталних манифестација у области спорта, попут Међународног дечијег фудбалског фестивала ”Драган Манце Куп” и Међународног боћарског турнира ”Видовдан”, радити на томе да се и други спортски догађаји уврсте у корпус сталних манифестација, како би се употпунио спортско-рекреативни живот Земуна. Председник Ковачевић, такође је у контексту новоименоване Туристичке организације указао на туристичке потенцијале Земуна, унапређење садржаја, креирање нових програма који би још више афирмисали јединствену оазу Великог ратног острва, и наслањали се на великане, попут Земунца Димитрија Давидовића, родоначелника државности Србије.

 

На крају обраћања председник Ковачевић честитао је предстојеће новогодишње и божићне празнике и изразио уверење да ће се тренд развоја Општине наставити и у 2022. години.

 

Заменик председника Скупштине Градске општине Земун Сава Мишковић, придружио се честиткама и захвалио одборницима и сарадницима на савесном раду и конструктивним предлозима који су допринели просперитету Земуна.