ОДРЖАНА ФИНАЛА У РУКОМЕТУ ЗА ОСНОВЦЕ

22. април 2021.

У склопу пројекта Школски спорт 21. априла су одржана полуфинална и завршна такмичења у рукомету за дечаке и девојчице завршних разреда 16 пријављених земунских основних школа.

У хали СРЦ ”Граовац” у Батајници екипа ОШ ”Михајло Пупин” убедљиво је савладала ривала из Угриноваца, тим ОШ ”Станко Марић”, и пласирала се на градско такмичење. Треће место освојила је ОШ ”Светислав Голубовић – Митраљета”.

И најбољи играч турнира Алекса Папрић, осмак из ”Михајла Пупина” познат је спортској јавности, јер је златну статуу већ држао у рукама 2019. године. Алекса тренира рукомет у РК ”Црвена звезда” и игра за прву поставу генерације рођене 2006.

У завршници турнира у женској конкуренцији ефикаснија је била екипа ОШ ”Светислав Голубовић – Митраљета” од другопласиране из ”Светозара Милетића”, док је бронзу освојила постава из ”Соње Маринковић”.

Марија Вујанић из ОШ ”Светислав Голубовић – Митраљета” заслужено је изабрана за најбољу рукометашицу турнира.

Такмичење је одржано уз поштовање свих епидемиолошких мера у превенцији ширења ковида 19, а одазвао му се највећи број школа и учесника у односу на остале градске општине.