ОДРЖАНА ТРЕЋА МАНИФЕСТАЦИЈА ”ПАЖЊА МИ СМО ОВДЕ ЗБОГ ВАС”

20. новембар 2023.

 

Уз подршку Градске општине Земун, Удружење за помоћ, савет, едукацију и побољшање живота за децу, жене и старије људе ”Пажња Земун”, организовало је 18. новембра трећу по реду манифестацију ”Пажња ми смо овде због вас” у великој сали Опере и театра ”Мадленианум”.

 

Манифестацији су присуствовали председник Скупштине Градске општине Земун Мирослав Гајић, као и в. д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Сектора за социјалну заштиту др Марина Видојевић и в. д. помоћника министра – Сектора за борачко-инвалидску заштиту Сања Лакић.

 

У богатом програму који је изведен у ”Мадлениануму” учествовала су културно-уметничка друштва ”Српска традиција”, ”Завичај” и ”Седмица”, хорови и Плесни клуб ”Балерина”, ансамбл ”Гледанице”, најбољи српски здравичар Драгиша Симић, док су у изложбеном делу радове својих чланова изложиле Хуманитарна организација ”Хлеб живота” и бројна удружења као што су ”Станимо на вагу”, ”Илко” – инвалида са стомом, Удружење Србије за целијакију, ”Екосан” и многа друга. Програм  је водила и такође је и наступила естрадна звезда Jellena.

 

Циљ пројекта је промоција активног и достојанственог старења и укључење деце у међугенерацијску сарадњу, кроз песму, игру и дружење, те су поред корисника старачких домова, манифестацији присуствовали и у програму учествовали и малишани из неколико вртића из земунског насеља Алтина.