ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО ЗЕМУН

25. јун 2021.

У четвртак, 24. јуна одржана је седма седница Скупштине Градске општине Земун.

На почетку седнице Комисија за административна и мандатна питања је поднела свој извештај, а затим су одборници донели Одлуку о потврђивању мандата одборника скупштине Градске општине Земун.

У наставку седнице донета је Одлука о завршном рачуну буџета за 2020. годину Градске општине Земун. Одборници су усвојили Извештај о реализацији програма и пројеката у области културе, изградње, обнове и одржавања верских објеката, програма и пројеката удружења, који су финансирани и суфинансирани из буџета ГО Земун у 2020. години. Донет је и  Закључак о уcајању извештаја о реализацији спортских програма и пројеката суфинансираних из буџета ГО Земун у 2020. години.

Такође, одборници су донели Решење о разрешењу члана Издавачког савета ”Земунских новина” и избору новог члана савета, Решење о разрешењу члана комисије за административна и мандатна питања и избору новог члана комисије, Решење о разрешењу члана комисије за доделу признања Градске општине и избору новог члана комисије и Решење о разрешењу члана комисије за споменике и називе улица и тргова и избору новог члана комисије.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић је одборнике упознао са почетком радова у ОШ ”Светислав Голубовић Митраљета”, затим са реконструкцијом  Улице Сибињанин Јанка и најавио изградњу мини спортског центра на Алтини, као и са иницијативом да се КСЦ ”Пинки” поново врати у окриље Београда или Градске општине Земун. Такође, председник општине је упознао одборнике са процедурама у вези са продужетком Земунског кеја и замолио их је да разговарају са суграђанима и покрећу што више иницијатива како би радови могли да се планирају и што брже реализују.

На крају седнице одборница Драгана Чамагић са одборничке листе ”СПАС – Александар Шапић” поднела је оставку.