ОДРЖАНА ОСМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

09. јул 2021.

У четвртак, 8. јула 2021. године одржана је осма седница Скупштине Градске општине Земун.

На почетку заседања одборници су усвојили извештај Комисије за административна и мандатна питања са предлогом Одлуке о потврђивању мандата одборнику Скупштине Градске општине Земун.

Одборници су усвојили предлог Одлуке о другом ребалансу буџета Градске општине Земун за 2021. годину, а затим је усвојен и предлог друге измене кадровског плана Градске општине Земун за 2021. годину.

Такође, усвојен је предлог Решења о измени Решења о именовању изборне комисије Градске општине Земун, предлог Решења о разрешењу члана савета за урбанизам, комуналне делатности и заштиту животне средине и избор новог члана Савета.

У даљем раду, одборници су усвојили предлог Решења о разрешењу члана комисије за међуопштинску и међународну сарадњу и избору новог члана комисије.

Седници Скупштине је присуствовао председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић који је одборницима презентовао актуелне пројекте који се реализују у Земуну, попут, почетка реконструкције и доградње школе ”Митраљета” у Батајници, радова који теку на изградњи надвожњака преко пруге у насељу Шангај, обилазнице око интермодалног терминала која је важна за грађане Шангаја, Бусија, Угриноваца, јер омогућава бржу комуникацију и излазак на ауто-пут. Председник општине је том приликом истакао да је преко потребна изградња новог гробља у Батајници, као и проширење капацитета локалне амбуланте. Важна је и инвестиција од 400 милиона динара за реконструкцију водоводне мреже у насељу Шангај у Батајници, као и проширење Батајничког друма, чије се пројектовање одвија у две фазе. Председник Ковачевић је упознао одборнике са планом инвестиционог улагања у свим деловима Земуна.

На крају заседања председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић захвалио се одборницима на агилности и подржао њихову иницијативу да у перспективи грађани Земуна добију базенски комплекс на отвореном.