ОДРЖАНА ЗАВРШНА ТРИБИНА О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

18. април 2022.

У великој сали Градске општине Земун одржана је завршна трибина о безбедности у саобраћају Удружења ”Будимо безбедни” за 250 ученика из готово свих земунских средњих школа. Трибини су присуствовали и чланови Већа Градске општине Земун Бошко Радовановић и Ђорђе Дукић.

Циљ серијала интерактивних трибина, које се реализују под покровитељством Градске општине Земун је био промоција саобраћајне културе и едукација о одговорном понашању учесника у саобраћају.

Професионални едукатор из Агенције за безбедност саобраћаја, ученицима је упечатљивим примерима указао на штетност употребе мобилног телефона, вожње под дејством алкохола, и шта се све догоди када брзина није прилагођена, када не вежемо сигурносни појас, односно када нисмо фокусирани на вожњу.

Посебну пажњу младих привукло је излагање познате телевизијске новинарке и председнице удружења ”Будимо безбедни” Дее Ђурђевић која је са ђацима поделила своје немило искуство када је почетком 2019. године преживела тешку саобраћајну несрећу, истакавши колико је важна воља у процесу опоравка, као и да, нажалост, свим учесницима у саобраћају може да буде угрожен живот.

На крају трибине присутни ученици су попунили анонимну анкету која ће бити добар показатељ и смерница даљег превентивног деловања у овој области.

Земунски средњошколци ће имати прилику и да учествују у својеврсном такмичењу за најбољи писани рад из области безбедности у саобраћају, а победник ће бити награђен смарт сатом.