ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

10. септембар 2020.

Друга седница Скупштине Градске општине Земун одржана је 10. септембра 2020. године.

На почетку заседања изабран је за заменика председника Скупштине Сава Мишковић, док је за заменицу секретара Скупштине Градске општине Земун постављена Дејана Вуковић.

У даљем раду Скупштине, већином гласова одборника за председника Градске општине Земун изабран је Гаврило Ковачевић.

У поздравном говору председник ГО Земун Гаврило Ковачевић је истакао континуитет власти који од 2009. године у Земуну има Српска напредна странка, као и да се  настављају пројекти који су започети и иницирани у претходном периоду.

”Таргет ће бити на продужетку Земунског кеја до Пупиновог моста, иницираћемо изградњу моста Земун-Лидо, покушаћемо да у сарадњи са републичким и градским властима повратимо спортску халу ”Пинки” како би је грађани користили у много квалитетнијем и већем обиму него што је то случај данас. Такође, бићемо посвећени решавању проблема грађана који живе у различитим деловима Земуна. Апострофираћемо решење проблема канализационе мреже која Земуну недостаје. Радићемо и на изградњи и реконструкцији школских објеката, објеката за наше најмлађе суграђане, као и на уређењу заједничких  и међублоковских површина, да би квалитет живота грађана Земуна и даље подизали на један виши ниво”, рекао је Ковачевић.

Новоизабрани председник се захвалио свим бирачима који су гласали за листу ”Александар Вучић – За нашу децу”, Општинском одбору Земун, активистима Српске напредне странке, председнику Општинског одбора и координатору, а нарочито председнику  Александру Вучићу.

”Заједно са својим тимом трудићу се да и даље будемо на услузи грађанима Земуна и да све планирано остваримо”, закључио је Ковачевић и изразио захвалност пријатељима и породици који су му били неизмерна подршка у његовом политичком раду дугом 12 година.

У наставку заседања за заменика председника Градске општине Земун изабран је Жарко Дроњак. Такође, изабрани су чланови Већа: Владимир Костић, Драган Матијевић, Бошко Радовановић, Вукашин Бојовић, Станислав Глумац, Ана Беочанин, Ђорђе Дукић, Зоран Борјан и Дејан Шкаљац.

Образована је Комисија за административна и мандатна питања, као и Комисија за доделу признања градске општине, и именовани су нови чланови Изборне комисије.

По подношењу оставке на место председнице Скупштине Градске општине Земун Андријане Кукољ, одборници су већином гласова изабрали за новог председавајућег локалног парламента Мирослава Гајића. На крају заседања одборници су за главног и одговорног уредника ”Земунских новина” именовали Соњу Јочинац.