ОДРЖАНА ДРУГА МЕЂУНАРОДНА ОЛИМПИЈАДА У МЕНТАЛНОЈ АРИТМЕТИЦИ

12. јун 2017.

Градска општина Земун била је домаћин Друге међународне олимпијаде у менталној аритметици, која је одржана 10. јуна у Хотелу ”Југославија”.
Организатор такмичења је Школа менталне аритметике ”Малац Генијалац” која се бави развојем интелектуалних способности малишана од четврте до дванаесте године.
 
Присутне такмичаре, њихове родитеље и наставнике поздравио је председник Скупштине ГО Земун Ненад Врањевац и свечано отворио Олимпијаду, рекавиши да су сви победници.
 
”Градска општина Земун је више пута показала своју опредељеност да онима који се највише истичу, било да су у питању носиоци Вукове дипломе или победници на општинским, градским и републичким такмичењима додели награде и пружи подстрек за нове успехе у образовању и професионалној афирмацији”, истакао је Врањевац, захваливши се организатору, Школи менталне аритметике ”Малац Генијалац” на врхунској организацији.
 
Школа менталне аритметике ”Малац Генијалац” је резултат дугогодишњег рада психолога, педагога и других стручњака из области васпитања и образовања. Програм рада се заснива на коришћењу рачунаљке абакус, која има за циљ да активира обе мождане хемисвере.
 
На Другој олимпијади у менталној аритметици ”малци генијалци” су доказали да су после само једног семестра похађања наставе способни да у веома кратком року дођу до резултата основних математичких операција сабирања и одузимања више бројева.
 
Жири је наградио медаљом и дипломом све учеснике, а најбољи су понели победничке пехаре.
 
У категорији Старији основци, прво место припало је Андријани Драшковић из Србије, друго место Матвеју Белову из Русије, а трећи је био Коста Кузмaнаовић –Србија.
У категорији за најмлађе сва три места понела су деца из Србије, Павле Гњидић, први, Лука Илић, други, и Урош Драганић, трећи.
 
Сви они су се такмичили у конкуренцији од 600 генијалaца из Русије, Литваније, Мађарске, Босне и Херцеговине и Србије.