ОДРЖАНА ДЕСЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

04. новембар 2021.

У среду, 3. новембра 2021. године одржана је десета седница Скупштине Градске општине Земун.

На почетку заседања донето је решење о разрешењу члана Већа Градске општине Земун Станислава Глумца а усвојен предлог да нови члан Већа буде Марко Раић.

Одборници су донели Одлуке о додели јавних признања Градске општине Земун за 2021. годину и то: Повеља за грађанске заслуге са медаљом – заслужни грађанин Земуна биће додељена Милошу Бјелановићу, директору Земунске гимназије у области образовања; доц. др Ратку Томашевићу, управнику Клинике за интерну медицину КБЦ ”Земун” у област медицине и Миловану Здравковићу, доктору драмских уметности у области драмских уметности.

Сазив је донео и Одлуку да се Повеља о пријатељству са кључем Земуна поводом стогодишњице високог полицијског образовања у Србији додели Криминалистичко-полицијском универзитету.

У даљем раду, усвојен је Извештај о извршењу буџета Градске општине Земун за период од 1.1. до 30.9.2021. године и одборници су донели Решење о образовању Општинског савета родитеља ГО Земун у школској 2021/2022. години.

На крају заседања председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић позвао је одборнике да присуствују Свечаној седници поводом Празника Општине – 5. новембра, када ће овогодишњим лауреатима бити уручена Јавна признања.