ОДРЖАНА ДЕВЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

05. октобар 2021.

У понедељак, 4. октобра 2021. године одржана је девета седница Скупштине Градске општине Земун.

На почетку заседања одборници су усвојили извештај о извршењу буџета Градске општине Земун за период од 1. јануара до 30. јуна 2021. године.

Одборници су усвојили предлог Решења о давању сагласности на ценовник пијачних услуга Јавног предузећа ”Пословни центар Земун” и закупа привремених објеката, предлог Решења о давању сагласности на ценовник погребних услуга Јавног предузећа ”Пословни центар Земун” и предлог Решења о измени Решења о именовању Изборне комисије Градске општине Земун.

У даљем раду, одборници су усвојили предлог Закључка о престанку важења Закључка Скупштине општине Земун број 06-533/75-1 од 30.12.1975. године, чиме је омогућено да се без правних сметњи настави процес предаје овог објекта на управљање новооснованом привредном друштву Спортски центар ”Пинки-Земун” доо Београд.

Седници Скупштине је присуствовао председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић који је обавестио одборнике да је Општина примила велики број предмета за легализацију и да се надлежне службе труде да адекватно обавесте грађане шта им је све потребно од документације како би легализовали своје објекте.

”Посебно смо инсистирали на томе да грађани не треба да имају техничке извештаје и да се не излажу трошку, ако се већ види да  План детаљне регулације онемогућује у конкретним предметима да се обави легализација. Заиста не постоји ни један разлог, нити се то чини, да се било коме намерно успорава процес легализације”, рекао је Ковачевић уз напомену да је послато 12 хиљада налога за допуну предате документације.

Такође, председник Ковачевић је обавестио одборнике да се фабрика вакцина гради убрзаном динамиком што ће омогућити бржи развој Привредне зоне ”Аутопут”, а домаћинства у насељу Соко Салаш ће моћи да се прикључе на београдски водовод и канализацију. У Старом језгру Земуна почели су радови на изградњи 6,5 километара канализационе мреже, а ускоро ће почети и реконструкција Улице Кеја Ослобођења. У Батајници су у току радови на изградњи пружног прелаза, очекују се радови на обилазници око интермодалног терминала, као и изградња још 1200 метара продужетка улице на овој локацији. Основна школа ”Светислав Голубовић Митраљета” се реконструише, а у раду је још стотинак пројеката који су у различитим фазама.

Одборник Жика Крстић је у свом обраћању замолио своје колеге да подрже иницијативу да Градска општина Земун, уз месечне награде за најбољег полицајца и ватрогасца, убудуће додељује награду ”Најбољи здравствени радник месеца”.

После изложених одборничких питања, председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић захвалио се одборницима и сарадницима на савесном раду и конструктивним предлозима који су допринели просперитету Земуна.