ОДРЖАНА ДВАНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ

29. новембар 2021.

У петак, 26. новембра 2021. године одржана је дванаеста седница Скупштине Градске општине Земун.

 

На почетку заседања одборници су усвојили предлог Одлуке о трећем ребалансу буџета Градске општине Земун за 2021. годину.

 

У даљем раду, усвојен је предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о сталним манифестацијама у области културе од значаја за Градску општину Земун. Имајући у виду да Градска општина Земун организује јединствене програме у оквиру сталних манифестација, које су постале препознатљив садржај културног живота Земуна, одборници су исказали опредељење да се Културно-уметничка манифестација ”Културно лето Угриноваца” уврсти међу сталне манифестације у области културе од значаја за Општину. Ова манифестација обухвата уметничко-туристичке програме, као и програме везане за заштиту нематеријалног културног наслеђа Угриноваца, Бусија и Грмовца, а који се одржавају у периоду од маја до септембра сваке године.

 

Одборници су усвојили предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о расподели добити по финансијском извештају за 2020. годину Јавног предузећа ”Пословни центар Земун”, као и предлог Решења о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања Јавног предузећа ”Пословни простор Земун” за 2021. годину. Такође, усвојен је и предлог Решења о разрешењу и именовању председника и чланова Управног одбора Туристичко-културног центра ГО Земун, као и Решење о разрешењу и именовању председника и чланова надзорног одбора ТКЦ ГО Земун. Одборници су донели Решење о утврђивању престанка мандата председнику Надзорног одбора ЈП ”Пословни центар Земун” и именовању новог председника и члана Надзорног одбора.

 

На крају заседања одборници су усвојили предлог Решења о измени Решења о именовању изборне комисије Градске општине Земун.

 

Седници Скупштине је присуствовао председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић који је обавестио одборнике да је Општина разматра могућност да земунска културно-уметничка друштва у оквиру манифестације ”Лето на Гардошу” добију по један термин недељно и да на тај начин постану саставни део летње културне понуде Земуна. Такође, у плану је да Туристичко-културни центар ГО Земун финансијски помогне рад  културно-уметничким друштвима, и да се на сцени ”Мадленианума” одржавају годишњи концерти ансамбала земунских културно-уметничких друштава.

 

Председник Скупштине ГО Земун Мирослав Гајић захвалио се одборницима и сарадницима на савесном и конструктивним раду.