ОДЛАЗАК НЕУМОРНОГ ПРЕГАОЦА ЂОРЂА АЋИМОВИЋА (1930-2021)

18. новембар 2021.

На дан Светог Ђорђа, 16. новембра, у 91. години живота напустио нас је наш суграђанин и ходајућа институција, човек који је све Земунце познавао и кога су сви знали, дугогодишњи председник Добровољног ватрогасног друштва ”Матица”, један од оснивача Клуба матичне културе Земуна и његов председник у два мандата, Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије 1912-1920 и више локалних удружења и иницијатор бројних традиционалних манифестација – Ђорђе Аћимовић.

 

Памтићемо га као неуморног и галантног, пријатног сарадника, пуног нових идеја,  енциклопедисту земунске традиције и обичаја и локалног хроничара.

За свој допринос у области културе 2009. године награђен је Повељом за грађанске заслуге са медаљом – Заслужни грађанин Земуна.

 

Ђорђе Аћимовић је био најстарији и почасни члан ДВД ”Матица” у којем је провео 75 година и више пута одликован за свој хуманитарни рад. Несебично је своје богато искуство преносио на млађе.

 

Комеморација ће бити одржана у петак 19. новембра, у ДВД ”Матица” са почетком у 12 часова, а затим ће нашем суграђанину бити служено опело у Харишевој капели у 13.30 часова. Испраћај до гробнице биће у 14 часова на Земунском гробљу.