ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ПАРКА У АЛТИНИ

09. април 2021.

Радове на изградњи парка површине од седам хиљада квадрата у Улици Јустина Поповића, насеље Алтина, 9. априла обишли су заменик председника Скупштине Градске општине Земун Сава Мишковић и уредница Земунских новина Соња Јочинац и том приликом су се уверили да радови теку по плану. 

 

Парк је пројектован као простор ограђен металном оградом који је безбедан за све кориснике и у свим временским условима. Посебан акценат дат је на јавно осветљење, ”прозрачност” и отвореност простора без заклањања парковских активности. Поплочани делови парка су од материјала који нису клизави.

 

Модеран парковски комплекс ће имати играонице, теретану за рекреацију одраслих, простор за фитнес и друштвене игре, зеленило, пешачке стазе, клупе, наткривене сетове за одмор, јавну чесму и фонтану у централном делу.

 

Пројектован је као површина са припадајућом инфраструктуром – водовод, канализација, јавна расвета и систем за заливање и прање. Посебно се води рачуна о несметаном кретању и приступу особама са инвалидитетом и старијим особама, као и о безбедности деце у оквиру парковског комплекса.

Овај пројекат има велики значај за становнике Алтине, јер ће побољшати квалитет живота грађана у овом делу Земуна.

Пројекат за уређене нове зелене оазе у насељу Алтина покренула је Градска општина Земун, а у циљу урбанизације овог насеља.