ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ НАДВОЖЊАКА ПРЕКО БРЗЕ ПРУГЕ У БАТАЈНИЦИ

08. јун 2021.

Председник Градске општине Земун Гаврило Ковачевић и министaр грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић са сарадницима обишли су 8. јуна радове на изградњи надвожњака преко пруге у Батајници и са извођачима разговарали о динамици посла.

 

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић указао да је изградња бетонског надвожњака којим се премошћава прелаз преко четири колосека брзе пруге и прелаз преко саобраћајница у насељу Шангај предуслов за завршетак радова на комплетној реконструкцији и модернизацији пруге на деоници Београд центар – Батајница, односно Батајница – Стара Пазова и да је Општина Земун убрзала све процедуре за несметан почетак радова.

 

Министар Момировић нагласио је да је важност изградње брзе пруге немерљива да би се допустила било каква кашњења у радовима.

 

”Не смемо дозволити да грађанима буде прекинута саобраћајна комуникација током радова на било којој деоници. Дефинитивно имамо кашњења у радовима на надвожњаку у Батајници, који моментално морају бити убрзани”, рекао је министар Момировић.

 

Надвожњак се налази око 400 метара северно од постојећег пружног прелаза. Заједно са надвожњаком, овим пројектом обухваћена је и реконструкција и изградња више од 1400 метара околних саобраћајница. Радови су почели 24. марта, а рок за њихов завршетак је 300 дана.