ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА У НАСЕЉУ НОВА ГАЛЕНИКА

02. јун 2020.

Поводом Светског дана детета председник Градске општине Земун Дејан Матић и градоначелник Београда професор др Зоран Радојичић 2. јуна са сарадницима обишли су уређену зелену површину у улици Јована Стојисављевића 39-41 у насељу Нова Галеника, која је сада богатија за једно савремено дечије игралиште.

”Прво што сам приметио на новом игралишту су дечији осмеси. Када препознате радост у њиховим очима, када видите њихове баке и деке посебно расположене, сигурни сте да сте урадили праву ствар. Дочекали смо тренутак када можемо да изађемо из својих домова и покажемо свима шта су вредне руке наших извођача радова успеле да направе, а радили су и током трајања пандемије поштујући све превентивне мере, што је за сваку похвалу. Није ово једини парк који смо уредили или управо сређујемо. Желимо да нам зелене површине у Земуну изгледају управо као што је ова у насељу Нова Галеника. Стварамо услове да општински буџет равномерно улажемо у сваки део наше општине, од Грмовца и Бусија, па све до Старог језгра Земуна како би сваки наш суграђанин био задовољан и поносан што је Земунац”, рекао је Матић, додајући да општина реализује низ едукативних радионица и пројеката за децу и младе како би што више времена проводили у квалитетно осмишљеном дружењу са својим вршњацима развијајући своју креативност.

Градоначелник проф. др Зоран Радојичић није крио задовољство што је у прилици да се сусретне са добро расположеним грађанима.

”Сигуран сам да ће уређење ове зелене површине и овог парка утицати на квалитет живота људи из овог насеља. Разговарао сам са председником општине о пројектима који у наредном периоду треба да се реализују у сарадњи са Градом и комуналним предузећима, тако да ће 15 зелених површина у свим деловима Земуна бити уређено. Визија руководства Града Београда је да се српска престоница развија тако да буде по мери детета и да се Београд развија у правцу здравијег града. То значи да животна средина буде одговарајућа за њихов раст, развој и квалитетан живот”, рекао је градоначелник Радојичић и напомену да је на отварање прелепе зелене површине у Земуну дошао пре свега како би пружио подршку Градској општини Земун која добро ради свој посао и како би подстакао све градске општине које намеравају да реализују сличне пројекте.

Отварању новог игралишта и уређене зелене површине у насељу Нова Галеника су присуствовали заменик председника Градске општине Земун Дамир Ковачевић, начелница Управе Градске општине Земун Катарина Зрилић, чланови Већа Ана Беочанин и Стеван Родић, секретар Скупштине ГО Земун Марко Јанковић, народни посланик Душко Тарбук, директор ЈКП ”Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски, извршна директорка за оперативне послове ЈКП ”Зеленило Београд”  Наташа Шишаковић и Драган Вукоичић, директор ФК Земун.

Простор за игру најмлађих у насељу Нова Галеника простире се на 400 квадрата, опремљен је савременим садржајима за игру и вежбу, клупама и озелењеним површинама, а малишанима је посебно атрактиван зип-лајн.