ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН АЛЦХАЈМЕРОВЕ БОЛЕСТИ

22. септембар 2016.

 
Члан Већа Градске општине Земун Предраг Јевремовић присуствовао је 21. септембра у Дому Бежанијска коса Геронтолошког центра Београд обележавању Светског дана борбе против Алцхајмерове болести.
 
У Установи Геронтолошки центар Београд посебна пажља усмерена је на рад са особама оболелим од деменције, по чему се ова установа издваја. Алцхајмерова болест постаје глобална епидемија и у западним земљама има здравствени проритет.
 
”Трудимо се да посебну пажњу усмеримо на рад са особама оболелим од деменције, по чему се ова установа издваја од сличних институција. Ми смо свесни колико је то тежак посао и желимо да дамо допринос у ширењу информације о тој болести и да на тај начин привучемо и пажњу јавности и државних институција”, истакла је директорка Сузана Мишић.
 
Светски дан борбе против Алцхајмерове болести први пут је обележен 21. септембра 1994. године, када су се удружења за борбу против ове болести и друге организације широм света ујединиле у напорима да се подигне свест о болести и њеном утицај на породице, заједнице и нације. Болест је описао немачки психијатар Алојз Алцхајмер 1906. године.
 
У Алцхајмер кафе-у, Дома Бежанијска коса одржане су Програмске активности и додела награде за најбољу новинарску причу о Алцхајмеровој болести.
 
naslovna
 
foto1
 
foto2